sestdiena, 2011. gada 9. jūlijs

"Mazs mazītiņš" ceļojums pa Igauniju. 1. diena.

Seeen šeit nekas nav rakstīts.. jo seeeen nekur nebija būts. :)

Esam pamodušies no ziemas miega un jau bijām savā pirmajā ceļojumā šogad. Uz Igauniju.


Sakārojās ļoti, ļoti paceļot ar mašīnu - uztaisīt vienu road-trippin'. Un sanāca varen jauki, jo atkal bija ko svinēt. Ne vairs man kāds grāds iegūts, bet Didzim - otrais maģistrs. Un vislabāk to nosvinēt ar ceļojumu.. protams - Jāņu laikā. ;)

2011. gada 22. jūnijs.

Man darbā īsā diena (kā jau pirms Jāņiem), Didzim izlaidums - tāpēc brauksim uzreiz pēc tam! Tik pa priekšu paskatīsimies kino (Super 8), jo ir Z-dienas. Un pēc tam savākuši nepieciešamās mantas no mājām dodamies beidzot pa ceļu tik uz priekšu! 

Izbraucām ap kādiem 19iem. Virziens - Valka. Strenčos vēl ieskrienu vienā veikalā, lai brokastis nopirktu un uzpildām bāku. Tālāk jau kāpām ārā tikai igauņu pusē. 

Mērķis tam vakaram bija tikt līdz Peipusa ezeram, pieturot arī Tartu. (ak, atmiņas no studentu laiku braucieniem uz turieni!)

Neilgi pēc Valgas, griežam nost no lielā ceļa, lai ceļojumu padarītu interesantāku. Šķiet pie pilsētas Torva mēs beidzot apstājamies, jo ceļa malā pamanām drupas, kuras ir vērts apskatīt un kājas ar pie reizes izkustināt. 
Viena neliela daļa no drupām. 

Pilskalna pakājē ir karte un tā kā pārāk tālu no Tartu nevēlamies aizmaldīties, izštukojam kā tālāk braukt. Sākam braukt pa vēl mazākiem ceļiem un šeku reku - priekšā pārsteigums. Policija! Viņi, pamanījuši mūs, pietur malā un liek mums darīt to pašu. Didzis jau sāk meklēt dokumentus (u nas s'dokumentam vsjo v paradke!), bet viss ko viņam liek darīt ir iepūst trubiņā. :D kuru pēc tam atdod kā suvenīru. :) 

Dodamies tālāk un nākamā pietura - Tartu! Tur ierodamies ap pusnakti, ja nemaldos. Vai vēlāk. :) Un izskatās, ka pilsēta ir dzīva! Jo - studentu pilsēta tak. :) Uzņemos gida lomu (Didzim pirmā reize Tartu, man - trešā) un stūrējam vecpilsētas virzienā. Sameklēsim tos bučojošos studentus!!! 
Bilde no google.com ;)
Pilsētas Doma laukumā atrodam viņus gan un apstaigājam visriņķī. Tik pat skaisti kā iepriekš! :) Parādu Didzim arī igauņu Pizas torni: 
google.com
izmetam vēl kādu loku pa tuvējiem parkiem, šķērsojot divus tiltus un dodamies atpakaļ uz mašīnu. Nākamā pieturas vieta - Kallaste, Peipusa ezera krastā. 
Tur nonākam jau vēlā naktī, bet pēc debesīm to nepateiksi. Nevar īsti saprast - vai jau rīts blāzmojas? :) Skaisti. 
Peipusa ezers tāds nedaudz biedējošs izskatās. Jo visapkārt klusums (visi guļ) un dzird tikai sīkos vilnīšus atsitamies pret krasta smiltiņām. Varbūt man kāda fobija ir - tikko saredzams ūdens naktī. :D
Līdzīgi kā Balatona ezers Ungārijā, arī šis ezers izskatās pēc jūras. 

Esam noguruši. Braucam uz priekšu gar ezera krastu un vienbrīd dodamies kādā mazā celiņā, lai atrastu kur pārnakšņot. Telti izlemjam nesliet, jo mašīna gara un nolaižot pakaļējos sēdekļus varam nogulties izstiepjoties visā garumā. Mmm.. ar labu nakti.