ceturtdiena, 2010. gada 13. maijs

Prāgas dullais brauciens - 2. daļa

Prāgas dullais brauciens - 1. daļa

Tātad pēc kādas stundiņas bārā parādījās arī mūsu hosti. Katerina, viņas puisi Kuba and viņu mīlīgais sunītis Šeila.
Pirmais iespaids par viņiem - patīkams. :) Un laika gaitā tikai uzlabojās.
Par cik nokavējām pēdējo autobusu uz viņu mājām, paņēmām taksi un aidā. Viņu mājas atrodas ārpus Prāgas centra, kur apkārt ļoti skaistas privātmājas un kā vēlāk noskaidroju - arī jaukas dabas takas.
Šeit bildes, kas uzņemtas pa dienu:


Un šī ir māja, kur palikāmies. Bet ne visā mājā.. tur ir 4 atsevišķi dzīvoklīši.


Atbraukuši tur, ātri vien kopīgi sagatavojām mums guļvietas un drīz vien jau likāmies gulēt. Katerīnai ir speciāli paredzēti matrači couchsurferiem, kā arī viņa padalījās ar spilveniem un segu. Ļoti jauki. Un plaši. Didzim tas patika - redzies, tad kad gribas pielīst man klāt, tad var pielīst, bet kad negribās - var aizlīst tālu, tālu prom.. Grr.. :D

Nākamajā rītā Didzis devās uz konferenci.. protams, vispirms vajadzēja uzklausīt Katerīnas norādījumus, kādus sabiedriskos transportus izmantot. :)
Un kamēr Didzis konferencē jau 10-os no rīta, es tikmēr vēl pagulsņāju un kad pamodos - ar Katerīnu pačaloju.

Man pašai tai dienā bija ieplānots tikties ar meiteni no Etsy vārdā Amanda, kura šuj lellēm kleitas. Viņas veikaliņš ir šeit.
Satiku viņu Prāgas centrā un sākās ļoti patīkama pastaiga pa Prāgas vēsturisko centru un ne tikai. Amanda pati ir no Malaizijas un darba dēļ Prāgā dzīvo jau 4-o gadu. IT konsultante. ja nemaldos. :)
ļoti viegli bija sarunāties ar Amandu. Šķiet vēsturisko centru izstaigājām krustu šķērsu.


Un pēc nogurdinošajām pastaigām (un lielākoties tās bija nogurdinošas, jo visas ielas čumēja un mūdžeja pilnas ar tūristiem), piezemējāmies vienā restorānā, uz kuru Amanda mani aizveda ar nodomu, lai iebaudītu kādu tradicionālo čehu ēdienu.
Un te nu tas ir:


Svíčková - lielopgaļa marinādē ar mērcīti un maizes emm.. veidojumiem. Pats lielākais izbrīns - un man tas ir jāēd kopā ar putukrējumu un zapti?! :D
Bet kas ir pats pārsteidzošākais - bija ļoti garšīgi! Gaļiņa nu ļoti un maizītes arī.. Un jā - pat ar putukrējumu labi garšoja. :) Iesaku visiem nogaršot, ja būsiet Čehijā.

Un tad jau mūsu pastaiga tuvojās izskaņai un vajadzēja satikties ar Didzi. Pēc nelielas maldīšanās, to arī izdarījām un palūdzām, lai nofotogrāfē mūs abas kopā.
Pa Didzisko:


Un pēc tam piedraudot:

Atvadījāmies no jaukās Amandas un turpinājām pastaigu pa Prāgu divatā. Reku, Didzis arī bija Prāgā:


:D
Un ap 9iem devāmies uz džeza bāru, kur ieeja bij diezgan dārga, toties mūzika bija laba. :) www.jazzlounge.cz

Pēc konča lija lietus un tāpēc mājās nokļuvām nedaudz slapji, bet tas nekas! :)

Nākamajā dienā Didzis atkal prom un par cik laiks rādījās tāds nejauks, nekur tālu negribēju braukt. Tā vietā Katerīna ieteica pastaigāties pa viņu apkārtni, kur esot skaista ieleja. Un tā arī darīju.
pastaigājos un izbaudīju pavasari. :)



Jestrās sarunās ar Katerīnu drīz pienāca vakars un drīz pārradās Didzis. Katerīna gribēja pagatavot vakariņas un mēs nepretojāmies. :)
Tika cepta šnicele, kas man no sākuma nebija saprotams, kas tas būs, bet tad jau drīz sapratu, ka kaut kas līdzīgs karbonādei. Bet garšīga karbonāde.. :)


Mmm.. cik tas bija garšīgi!
Un kā kaut ko no Latvijas mēs atvedām burkānmaizi un arī maizes zupu, kuru tajā vakarā arī pagatavojām. Katerīnai garšoja:


Un drīz pēc tam, drīz pēc - gājām atkal gulēt, lai jau nākamjā rītā sāktu posties mājup ceļam. :)

turpinājums sekos. :)

Prāgas dullais brauciens - 3. daļa

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru