pirmdiena, 2010. gada 10. maijs

Prāgas dullais brauciens - 1. daļa

Aizmirsu te uzrakstīt kādu noslēdzošu rakstiņu par Nīderlandi, bet piedodiet - aizmirsās.. :p

Bet tagad sekos stāsts par braucienu uz Prāgu, kurš nu bij pavisam dulls! Tikpat dulls kā puisis vārdā Didzis, kurš pie reizes ir arī mans draugs. Un jā - varbūt tikpat dulls kā es, bet nē - ar mani tak nav tik traki, vai ne? ;) :D

Brauciena iemesls - Didzim 1.-2. maijā Prāgā notiek ar darbu saistīta konference un ko mēs izdomājam - Alise brauks līdzi! :) Un kā mēs brauksim? Bikucīti ar lidmašīnu, bikucīti ar vilcieniem un to pārējo bikucīti ar.. autostopiem. Tad nu lasiet tālāk, jo pēc iepriekšējā teikuma pēdējā vārda, šis stāsts kļūst varen interesants, vai ne? :)

Izbraucām piektdien (30.04.) ap 11iem ar Ryanair uz Frankfurti. Ierodamies tur pēc vietējā laika 12:30. Protams lidosta atrodas tālu jo tālu no Frankfurtes centra, kur mums jānokļūst. Iznākam ārā un ņemam 12€ vērto braucienu ar autobusu līdz Frankfurtes centrālajai vilcienu stacijai. Nepilnas 2 stundas. Autobuss diktam pilns un knapi atrodam sev vietas. Didzim sagadās piesēsties klāt vīrietim gados, kurš pēc nelielas sarunas atklājas ir profesionāls pianists. 2 pianisti autobusa pirmajā solā. Un Alise aiz viņiem, klausoties viņu sarunā un vērojot jauko kalnaino, zaļo skatu caur autobusa logu. jauki.. (pa Vāciju ar būtu jauki paceļot..)

Nonākuši Frankfurtē mums ir jāizdomā kā nokļūt līdz stopēšanas vietai. netiekam gudri ar metro, nevaram atrast savu nepieciešamo staciju un izlemjam iet ar kājām. silti. cilvēki īsos t-kreklos. silti!
te ir vienīgā bilde, kas tapa Frankfurtē:

(nu neesam mēs tūristu bilžu piekritēji..!!)
ar vienu autobusu beidzot nonākam līdz stopēšanas vietai. ātri paēdam biku un sākam stopēt. hmm.. bet pulkstenis ir jau 4 pēcpusdienā un mums priekšā ap 500 km līdz Prāgai. hmm.. un rīt Didzim jau ir jābūt konferencē.. hmm..

Pēc stundas pie mums apstājas kruta mašīna. tās īpašnieks - jauns vīrietis elegantā uzvalkā. kāds biznesmenis, bet ļoti patīkams un izpalīdzīgs. pats esot kādreiz studiju laikā stopējis. brauca uz Minheni, tāpēc varēja mūs aizvest līdz Nirnbergai, kas ir aptuveni pusceļš. jeij!
uh.. bet kas par sastrēgumiem! ceļa remonti un autobānis vairs nav autobānis. dažbrīd uz 40, dažbrīd jā - pat uz 200!!! 3 stundas.
šoferītis izmet nelielu līkumu, lai atrastu kaut cik jēdzīgu stūrīti, kur mūs izmest uz autobāņa. neatrodam un tāpat maliņā kaut kur izkāpjam. ..bet tas nebija labi, jo tas ir ātrgaitas ceļš! kā jau teicu iepriekš, mašīnām tas ir normāli braukt pat uz 200km/h!!! ja mašīnā šādu ātrumu galīgi nejūt, tad esot malā uz kājām - jūt gan!

sekojām zīmēm, kurš ceļš ved uz Prāgu un lēni gājām uz priekšu. no garām braucošajām mašīnām protams izpelnījāmies skaļus! signālus, ka neesam mēs normāli un gaidīti uz šā ceļa kā gājēji. (un pēc būtības - ir neatļauts stopēt uz ātrgaitas ceļiem) Didzi! - jopcik, popcik, Didzi!!
neko citu nevarējām darīt, kā vien turpināt iet uz priekšu, pie reizes turot zīmi 'Prāga', lai garāmbraucošie redz.
gājām, gājām, līdz redzam zīmi, ka pēc 1 km būs atpūtas vieta - tātad normāla vieta, no kurienes varētu stopēt!! ejam, ejam un kaut kas interesants priekšā - tālumā saredzam meiteni nākam mūsu virzienā. pirmā doma - vēl kāds stopētājs. ejam tālāk, līdz Didzis sāk runāt ar viņu. viņa prasa - Prāga? Didzis māj ar galvu, ka jā. es neko nesaprotu.. meitene pagriežas un iet uz priekšu, sāk pat skriet un Didzis šai pakaļ.. WTF?!! līdz pašām beigām neiebraucu, ka meitene mūs grib paņemt savā mašīnā. :D sasniedzam atpūtas vietu un tur mašīnīte ar meitenes draugu. abi braukuši mums garām un redzējuši zīmi un apžēlojās par mums.. :) mm, cik forši. smejamies visi kādu labu laiciņu.. mēs par to kā palaimējies, viņi - vnk tāpat par mums.. :D pārītis tāds jauns un diktam foršs. meitenei patīk folka mūzika - iesaku viņai Joanna Newsom, pacienājam ar Laimas končām. viņa studē doktarantūrā Frankfurtē un puisis šķiet strādāja.
tāds atvieglojums tas bija! :) :) :)
tomēr sasniegsim pašu Prāgu!

brauciena laikā rakstīju meitenei, pie kuras sarunāts palikties Prāgā caur couchsurfing.com , lai precīzi sarunātu laikus un vietu, kur tikties.
jaukā folk-meitene pat sazvana šo meiteni caur savu telefonu, lai precizētu, kur tieši mūs Prāgā izlaist. :) atbraucam līdz tai vietai un mums jāuzgaida kāda stundiņa, līdz mūsu hosti paši atbauks mājās. :D viņi iesaka mums uzgaidīt kādā krodziņā, ko arī darām un kā jau normāli Čehijā - katrs pa alam paņemam.
jā, mēs esam Prāgā!!

kas par dieniņu!!


turpinājums sekos.. :)

Prāgas dullais brauciens - 2. daļa

Prāgas dullais brauciens - 3. daļa

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru