sestdiena, 2009. gada 31. oktobris

Tuvākie plāni..

..Parīze!!

Kaut kad jau drīz! :)

Un nē, es nebūšu viena. :D

Heijā!

Esmu atpakaļ! :))

Pagāja ilgāk kā nedēļa. Bet tas tāpēc, ka biku saslimu pēc ciemošanās.. :) Un tieši nedēļas nogalē, precīzāk - jau piektdien un tāpēc uz darbiņu neaizgāju tai dienā, jo likās, ka tik tālu netikšu. :D
Paaugstināta temperatūra, kas pievarēta ar gultas režīmu un 2iem Nimesil pulverīšiem. :)) Un tagad jau ir labāk. Daudz labāk, tā kā neuztraucieties..
Ja arī būs man kas nopietnāks, par mani parūpēsies. Kad aizrakstīju vienai darba kolēģei, ka nebūšu šodien darbā, viņa man vēlāk atzvanīja sakot, ka es viņai varu zvanīt jebkurā diennakts laikā, ja man paliek sliktāk, ja man ko vajag un ja vajag - aizvedīšot mani arī pie ārsta. Tik jauki un mīļi, vai ne? :)) Mīļā Soulva.

Lai vai kā, par to nedēļu tātad..

Jā, bij man ciemiņš. Ļoti jauks un mīļš ciemiņš. Nemulsti, Didzi.. ;)
Un tika pavadīta diktam jauka nedēļa. Diktam, diktam jauka nedēļa. :)

Bijām klejojumos pa jūras piekrasti, pa Hārlemu, pa pašu Amsterdamu (gan nedaudz tikai, bet sarkanie lukturi tika apskatīti biku), bijām uz elektroniskās mūzikas koncertu Bimhuisā (wow - koncerts!!), bijām iepirkties Alkmārā un pašas jaukākās atmiņas ir no brauciena uz nacionālo parku Veluve. Fantastiski!! Ja kāds pie manis brauks ciemos, noteikti aizvedīšu uz turieni pabraukāties ar riteņiem. :))

Un šeit bildes..

http://picasaweb.google.com/Alise.Lake/VienaNedelaArDidzi#

trešdiena, 2009. gada 21. oktobris

man būs ciemiņš..

..tamdēļ kādu nedēļu nebūs šeit jaunu ierakstu. :p

Attā, attā! :)

svētdiena, 2009. gada 18. oktobris

55€..

..un Alise ir krutākā meitene pilsētā!

Nopirku sev kedas.. Sapņu kedas!! :))

Īstas Converse kedas.. no ādas. Ūuu.. (ar domu, lai lietus laikā man kājas paliek sausas..)


Vēliet, lai labi valkājas!! :))

sestdiena, 2009. gada 17. oktobris

mm.. Ziemassvētki..

Jau sajutu tos tuvojamies..

Jūs jautāsiet kā? Nē, mums nesnieg. Un visticamākais nesnigs ar. Te Nīderlandē tas notiek ļoti reti..

Bet Ziemassvētkus viņi svin divas reizes.. :) Nu labi. Paskaidrošu.. Ir viņiem svētki, kur galvenais varonis ir Santa Klāss un svinēšana notiek jau novembra beigās. Un vēl ir internacionālie Z-svētki. :)) Un bērni dāvanas saņem divas reizes.. :D Vai tas nav forši?

Un man darbā šo visu lietu stāsta un Marike vienu dienu iepērkoties veikalā ieraudzīja jau pārdodamies tradicionālos cepumus un atcerējās par mani. Un saņēmu kā nelielu dāvanu. :) Protams dalījos ar visiem tējas pauzē. :) Un šie cepumi ir.. piparkūkas! :)

Un piparkūkas tā atgādināja Ziemassvētkus!! :) Un tamdēļ sagribas uz mājām..

Mammu, mammu.. cepsim piparkūkas un pīrāgus un plātsmaizes un gliemež-cepumus un picas un.. un.. un.. Ko vēl varētu? :) Cepsim, cepsim? :))

ceturtdiena, 2009. gada 15. oktobris

Pirmo reizi uz riteņa Utrehtā..

Ir tāda mājas lapa www.couchsurfing.com, kur ir reģistrējušies ceļotmīloši cilvēki no visas pasaules. Un šai mājas lapā atliek sameklēt vietu, uz kurieni domā ceļot, un atradīsi daudz jo daudz cilvēku, kuri piedāvās vai nu naktsmājas, vai nu būt par gidu pilsētā vai arī vienkārši satikties un papļāpāt par ceļošanu un ne tikai.

Jau savā jaukajā ceļojumā uz Texel salu izmantoju šīs lapas pakalpojumus un tad nu beidzot pati reģistrējos tur. Un atradu jauku pāri, kuri dzīvo pilsētā Utrehta - vienā no lielākajām studentu pilsētām Nīderlandē. :)

Devos tur sestdien pēcpusdienā ar vilcienu. 50 min un esmu klāt. Atsūtītajā e-mailā saņemu sīkas norādes kā atrast viņu māju un pirms sāk lietus līt, esmu jau tur. :) Iztraucēju viņus ēdot vēlās brokastis. Papļāpājam par šo un to, par viņu lielo couchsurfing pieredzi un sagaidam līdz lietus vairs nelīst un dodamies uz pilsētas pusi. Un atkal jau, tieku uzsēdināta uz riteņa bagāžnieka un mūsu mērķis - izīrēt riteni priekš manis. :) Oi oi oi.. :D

Liza (27) ir jauka puszviedriete/pusnīderlandiete, kas ir mācījusies medicīnas zinātni (?) un nēsā interesantus auskariņus (tai dienā viņai bija nelieli rāvājslēdzēji ausīs). Viņas draugs Jaspers (30) ir ģeogrāfijas skolotājs un aizrautīgs galda spēļu fans. Pat ir izgudrojis savu spēli par arheoloģiju.. Diemžēl kaut kā nesanāca viņu paspēlēt..

Tai nedēļas nogalē viņiem bija vēl viena viešņa - Anna no Austrālijas. Aktīva dabas aizstāve un visādi citādi traka meiča. :) Bija jauki arī ar viņu parunāties, kaut arī vakarā viņa devās prom savās darīšanās.. :)

Tātad pa dienu iečekojām Utrehtu, kas jau atkal ir ierindojama starp pilsētām, kur es vēlētos atgriesties. :) Vakarā atgriezāmies mājās, pasūtījām nedaudz meksikāņu ēdienu un pēc tam devāmies uz couchsurfing tikšanos viena puiša mājās. Cik saprotu, aktīvie Utrehtas CS dalībnieki cenšas reizi mēnesī tikties, pārrunāt savus ceļojumus un sadarīt kopā citas jaukas lietas. Šis vakars bija spēļu vakars. :) Šķiet, ka biju vienīgā viešņa tovakar, bet tik un tā kaut kā angļu valoda dominēja vairāk tai vakarā. Un tas likās jauki.. :)

Ap kādiem 1iem pametām jaukās mājas, lai dotos uz mājām. Uzdāvināju Lizai un Jasperam Rīgas balzāmu un tas tika uzreiz iemēģināts, lai labāks miegs. Rūgts esot.. :D Es atturējos, jo zinu ka diktam rūgts.. Jack!! :D

Un tad pa gultām! Man bij jāguļ bēniņos un tik labi gulējās!! :) No rīta iekodām brokastis un tas jau teicu attā, attā, lai vēl varētu paspēt ko lietderīgu sadarīt svētdienā.

Feini bija.. Hmm.. diez kura būs nākamā pilsēta..? :)

Bildes (nedaudz) šeit:
http://picasaweb.google.com/Alise.Lake/Utrechta#

trešdiena, 2009. gada 14. oktobris

Piektdiena. Kā 8os pametu mājas, tā atgriezos ap 2iem. :)

Jap. Piektdien kā jau allažiņ devos uz aptieku un strādāju līdz pat 18iem. Nu labi.. "strādāju", jo pēcpusdienā tā mazāk darba bija un tad nu es čaloju un muļķojos ar meitenēm, kad viņām nebija ko darīt.. :)
Aptiekas slēgšanas brīdī bijām jau saposušās (beidzot ieraudzīju meitenes citos ietērpos nekā aptiekas uniformā) un varējām doties uz indonēziešu restorānu..

Šīs vakariņas tika rīkotas par godu vairākiem cilvēkiem no aptiekas kolektīva. Nataša un Elena dodas grūtniecības atvaļinājumā, Henks (cilvēks, kas nogādāja zāles uz mājām) dodas pensijā un Ria iet strādāt uz citu aptieku.
Un vakariņas - uz aptiekas rēķina. :)

Bildes šeit:
http://picasaweb.google.com/Alise.Lake/Piektdiena#

Vakariņas bija ļoti jaukas un pie reizes jautras. Nekad neēsts ēdiens un laba kompānija (sadalījāmies gan pa bariņiem, bet nu neko darīt.. tiku pie jautrākajām un visiemīļotākajām meičām un tad jau izdevies vakars garantēts..)

Pabeidzām ap 22iem un vakars turpinājās.. :p Jeunessai nākamajā dienā bija dzimšanas diena un tās dienas vakarā arī es biju saņēmusi ielūgumu uz ballīti pie viņas, bet tā kā biju iecerējusi braukt uz Utrechtu sestdien/svētdien, tad pievienojos dzimšanas dienas sagaidīšanas pasēdēšanai kopā ar viņas draudzenēm piektdienas vakarā.

Devāmies uz bāru, kur strādā viņas brālis. Aizdodamies tur un skatamies - neviena paša apmeklētāja.. jocīgi, bet dodamies iekšā. :) Iepazīstos ar Jeunessas jauko brāli, kas vēlāk pagatavo mums gardus kokteiļus (man protams Mohito).. Vēlāk bārs ir pilns ar cilvēkiem.

Kā dāvanu no manis, Jeunessa saņem ķiršu pāri - auskariņus, kas viņai diktam patīk. Un par to prieks protams.. :) Biju nodomājusi uzadīt šalli, bet kaut kā laiks aptrūkās.. :D Nekas, uz Ziemassvētkiem!

Pulkstenis notikš 12us un buču bučas no mums jubilārei! :) Ar meičām sākam domāt, vai Jeunessas brālis ir aizmirsis par laiku, bet nē, nē, nē. Pāris sekundes pēc mūsu apsveikuma viņš šak dziedāt apsveikuma dziesmu un pasniedz viņai tekilas šotu ar aizdegtu brīnumsvecīti. :D Vai nav mīļi? Khem.. visu apmeklētāju uzmanība protams pievērsta mums, bet tas nu tā.. :D

Es te kēru mirkli ar brīnumsvecīti, bet nespaspēju.. Tā jau bija izdzisusi.. :)


Biku vēl pasēdējām un tad jau devāmies mājup. :)

pirmdiena, 2009. gada 12. oktobris

Protestējam.

Jau esot KNMP konferencē sapratu, ka farmaceiti gatavojas protestam pret valdību, precīzāk - pret veselības ministru.

Un vel precīzāk - pret likumdošanu, kas ļauj apdrošināšanas kompānijām pārāk daudz ietekmēt zāļu izvēli pacientiem.

Īsumā par veselības sistēmu Nīderlandē un radušos situāciju.. Ir n-tās apdrošināšanas kompānijas un katram strādniekam ir jābūt apdrošinātam un katru mēnesi jāšķiras no 50 līdz 100 € . Aptiekām ir līgumi ar šīm kompānijām un tad nu pacients saņem sev nepieciešamās zāles vai nu bez maksas vai piemaksājot kādu daļu. Bet.. bet.. bet.. Ir apdrošināšanas sabiedrības, kuras strikti ierobežo zāļu izvēli atļaujot bez maksas dot tikai lētākās ģenēriskās zāles. Taču ne vienmēr tā ir labākā izvēle gan tāpēc ka pacientiem ir alerģija pret tām, gan arī ļaunais placebo efekts (palīdzēt var tikai dārgākās un tātad labākās zāles..).

Un kopumā tas ir protests pret to, ka apdrošināšanas sabiedrības var noteikt, kuras zāles ir labākas un kuras nē. To ir jāatļauj darīt profesionāļiem - farmacietiem.

Protestēja visas aptiekas tajā dienā ģērbjoties KNMP atsūtītos t-kreklos ar uzrakstu - Man rūp veselības aprūpe. Man ar tika viens (ļoti labi noder kā pidžamma..) un protams, es arī protestēju. :)

Bildes šeit:
http://picasaweb.google.com/Alise.Lake/AptiekuProtests#

svētdiena, 2009. gada 11. oktobris

Vakariņas pie jaukās Soulvas.

Ir man aptiekā viena darba kolēģe, kas ir diktam jauka un ļoti iekritusi sirdī. :) Un.. un.. un viņa mani uzaicināja ciemos pie sevis vakariņās. Mums pievienojās arī Jeunessa.

Iepriekšējā dienā ar Jeunessu nospriedām, ka es izcepšu burkānkūku un viņa - šokolādes kūku. Protams, kā varēja gaidīt, burkānkūku mēs ēdam, bet no šokolādes kūkas ne miņas.. :D

Strādājām līdz pat 18iem un tad devāmies ceļā. :D Un ceļš bija jautrs. Sāka līt lietus. Un Jeunessa bija ar riteni. Bija sarunāts, ka Soulva mūs savāks pie aptiekas, bet notika pārpratums un mums pašām kaut kā bija jānokļūst pie viņas. Rezultātā devāmies ar riteni līdz tuvējai autobusa pieturai. Ar vienu riteni. Un lija lietus. Jeunessa pie stūres, es uz bagāžnieka smejoties kā vēl nekad. :D Ha, ha, ha - tas bija tik jautri!! :D Jeunessa gan nebija priecīga, jo papildus 60 kg un lietus sejā nebija labākā kombinācija.. :D

Un ir Jeunessai jauka mamma, kura mūs savāca un pieveda pie pašām Soulvas mājas durvīm.. :) Un Soulva mūs sagaidīja smaidoša jo smaidoša.

Vakara secinājums - ja farmācija kā profesija noietu pa burbuli, Soulvai tik un tā izdotos atrast labu darbu.. kā pavārei.
Katrai liels šķīvis ar rīsiem, kartupeļiem, gaļas mērcīti indiešu gaumē un vēl liela salātbļoda galdam vidū.
Salāti.. Mmm.. tik garšīgi!! Salātlapas, tomāti, gurķi un kazas siers medū.. Mmm!!! Nezinu kā, bet es notiesāju visu, visu.. :D Meičas gan nē.. Aizmirsu nofotogrāfēt to, tik ļoti biju aizņemta.. :D

Un tad vēl deserts bija. Saldējums. Te mēs viņu ēdam.. Pa labi - Soulva, pa kreisi - Jeunessa.

Un te mēs trīs..

Un pēc saldējuma.. Pēc saldējums ēdām vēl burkānkūku. Neprasiet man, kā man tas viss sagāja iekšā. Bet sagāja. Un bija laime pilnīga.

Un vai esat dzirdējuši par Fair Tarde? Šī tēja ir ļoooti garšīga. Un ienākumi par to aiziet pa taisno tās ražotājam Āfrikā.

Vakars bija vienkārši burvīgs! Gan ēdiens, gan mūsu sarunas.. Kopības sajūta. :) Bija ļoti jauki. :)

sestdiena, 2009. gada 10. oktobris

..būs ieraksti

Svētdien (nu, varbūt tomēr pirmdien) būs vairāki ieraksti..

Tagad pošos ceļā uz Utrehtu un tamdēļ neatliek laika blogam. Atgādiniet man, ka jāpastāsta jums par vakariņām pie darba kolēģes Soulvas, par protesta akciju aptiekā, par vakariņām no aptiekas, par Jeunessas dzimšanas dienu un jā - par nedēļas nogali Utrehtā.. :)

Saule spīd šodien un cerams, ka tā būs visu dienu i šodien, i rīt. :)

otrdiena, 2009. gada 6. oktobris

Pēc konferences..

.. atnācu mājās un taisīju sev vistiņu. Hmm.. Man sāk iepatikties taisīt ēst. :)

Tātad tur ir apcepta vistiņa, rīsi, sīpolu mērce un salāti no tomāta un puķukāposta. :))

Un rīt! Rīt esmu uzaicināta vakariņās pie vienas savas darba kolēģes Soulvas. Gaidiet ziņas! :)

KNMP konference

Šodien biju tur kopā ar Mariki. Un arī Pīters Pals beigās parādījās. :)

Bija jauki. Līdzīgi kā pie mums, bet biku lielāks tas pasākums. Pie reģistrēšanās saņēmām katrs laptop (datoram) somiņu, par kuru man protams liels prieks. :)

No prezentācijām tikai pašu pamatu varēju saprast, par cik viss bija flāmu valodā, bet tas nekas. Man galvenais bija redzēt kā tur un kas notiek. :) Un kompānija ar bij jautra.

Kā jau konferencē, bija vairākas prezentācijas. Tendētas un onkoloģiju. Bija arī viena filma par prostatas vēža slimnieku. Labi, ka nesapratu, jo stāsts protams skumjš.

Kas mani pārsteidza, bija tas, ka prezentāciju starplaikos tika uzdoti testveida jautājumi, uz kuriem varēja elektroniski atbildēt. :)

Nesagaidot beigas, aizlavījāmies projām, lai aizietu uz dāmistabu un pēc tam - uz stendu zāli. Paskatījāmies dažādus robotus, firmas, izmērijām sev holesterīna un glikozes līmeni asinīs, noteicu savu ādas tipu iekš Vichy stenda un paēdām pusdienas. Un pusdienās kā jau tipiski Nīderlandē - sviestmaizes. Lielajā zālē staigāja sulaiņi ar lielām paplātēm rokās un piedāvāja dažnedažādas sviestmaizes. Garšīgas.

Bildes šeit:
http://picasaweb.google.com/Alise.Lake/KNMPKonference#

Pēc trijiem aizlavījāmies no konferences pavisam prom, jo jutāmies jau piekusušas.. Staigājot apkārt gar stendiem. :D

Bet bija jauki. Paldies Marikei un PP par iespēju pabūt tur! :)

Pirmdienas vakara improvizācija.

Bijām mēs tai Bimhuis.

Kaut gan.. Kad nācu mājās, bija vienkārši nejauks laiks. Līņāja, nedaudz vējš - brrr..! Atnāku mājās un ko es redzu? Yodit ar ne visai kaut kur ejot gribošu sejas izteiksmi.. :D Bet, bet, bet.. Kaut kā viņa tomēr saņēmās un mēs trīs - es, Yodit un viņas jaunais draugs Beņjamins (Biņjam) dodamies ceļā.

Pēdējās minūtes skrējiens uz vilcienu, 20 min tajā un esam klāt Amsterdamā. Sākam iet ar kājām, bet saprotam, ka kaut kas tomēr ne tā..

Beigu beigās braucam ar tramvaju vienu pieturu. :D Atpakaļ gan gājām ar kājām.. (10-15 min)

Pati māja ir ļoti moderna un upes krastā. Un lai tiktu iekšā, ir jāšķērso tiltiņš.. Ļooooti foršs tiltiņš, kurš vnk fantastiski izskatās vakarā. :))

Nonākam zālē, kas nav visai liela un gaidam. Pabrīnos, ka zāle nav pilna, bet tas tāpēc laikam, ka līst. Kad līst, tad visi sēž labāk mājās. :D

Sākas priekšnesums. No sākuma šķiet tāds biku dīvains.. Jo cik saprotu, viss tiek improvizēts un sākums tāds šizīgs - ar dīvainām skaņām, bet tad viss attīstās un mums sāk patikt.

5 dejotāji, bundzinieks, pianists, vijolniece, čelliste un dziedātāja. Kopā improvizēja un bij i ko pasmieties, i ko padomāt.

Padomāt par cilvēka ķermeni un mūziku.

Par duetu.

Par improvizāciju.

Patika man! :)

Bildes šeit:
http://picasaweb.google.com/Alise.Lake/ImprovizacijaIeksBimhuis#

svētdiena, 2009. gada 4. oktobris

Svētdiena.

Mammu jau visvairāk laikam interesē, ko es ēdu. Nu tad paskatieties, ko es pagatavoju šodien.. Bija ļoti garšīgi un sātīgi. Man sāk iepatikties taisīt dažādas pastas..

Tātad recepte ir sekojoša..

Izvāram makaronus (ar spageti protams ir visjautrāk..), uz pannas apcepam garneles, pievienojam ciedra riekstus, piegriežam klāt tomātu un pievienojam kādas 3 ēdamkarotes krējuma. Un protams sāls. Abos gadījumos jāpievieno sāls. Un tad uzgāž makaronus virsū mērcei un pasilda biku, biku. Un tad ar rūcošu vēderu sāc ēst.. Mhmm..
Šis, kas ir uz pannas, būs man rītdienai. Lielāko daļu jau šodien apēdu.. :))

Un vakarā kopā ar Yodit taisīsim kūku maybe. Vai arī cepšu pankūkas. Nopirku jau zemeņu ievārījumu. :)

Un rīt.. Rīt beidzot iešu izklaidēties. Uz koncertu kaut kādu :D Kaut kādu, jo nevar īsti saprast, kas tieši tas būs. Kaut kas ar improvizāciju saistīts un ar dejām un ar mūziku! Nez kāpēc man jau tagad patīk! Tas notiksies Amsterdamā, mājā ko sauc par Bimhuis. Noteikti iešu uz vēl kādu koncertu tur.. Piemēram, 22. oktobrī.. ;)
Informācija par rītdienas pasākumu (kurš starp citu būs par brīvu..) ir atrodama šeit.

Īsumā info šāds:

Every first Monday of the month, during Monday Match, dancers and musicians collaborate to create unique improvisational performances on-the-spot in front of a live audience. The unusual pairings will inspire performers and audiences alike.

Afterwards 22.00 hrs free admission
DJ PHILIPPONA
Dance until midnight to an eclectic mix of hidden treasures and crazy grooves