ceturtdiena, 2009. gada 15. oktobris

Pirmo reizi uz riteņa Utrehtā..

Ir tāda mājas lapa www.couchsurfing.com, kur ir reģistrējušies ceļotmīloši cilvēki no visas pasaules. Un šai mājas lapā atliek sameklēt vietu, uz kurieni domā ceļot, un atradīsi daudz jo daudz cilvēku, kuri piedāvās vai nu naktsmājas, vai nu būt par gidu pilsētā vai arī vienkārši satikties un papļāpāt par ceļošanu un ne tikai.

Jau savā jaukajā ceļojumā uz Texel salu izmantoju šīs lapas pakalpojumus un tad nu beidzot pati reģistrējos tur. Un atradu jauku pāri, kuri dzīvo pilsētā Utrehta - vienā no lielākajām studentu pilsētām Nīderlandē. :)

Devos tur sestdien pēcpusdienā ar vilcienu. 50 min un esmu klāt. Atsūtītajā e-mailā saņemu sīkas norādes kā atrast viņu māju un pirms sāk lietus līt, esmu jau tur. :) Iztraucēju viņus ēdot vēlās brokastis. Papļāpājam par šo un to, par viņu lielo couchsurfing pieredzi un sagaidam līdz lietus vairs nelīst un dodamies uz pilsētas pusi. Un atkal jau, tieku uzsēdināta uz riteņa bagāžnieka un mūsu mērķis - izīrēt riteni priekš manis. :) Oi oi oi.. :D

Liza (27) ir jauka puszviedriete/pusnīderlandiete, kas ir mācījusies medicīnas zinātni (?) un nēsā interesantus auskariņus (tai dienā viņai bija nelieli rāvājslēdzēji ausīs). Viņas draugs Jaspers (30) ir ģeogrāfijas skolotājs un aizrautīgs galda spēļu fans. Pat ir izgudrojis savu spēli par arheoloģiju.. Diemžēl kaut kā nesanāca viņu paspēlēt..

Tai nedēļas nogalē viņiem bija vēl viena viešņa - Anna no Austrālijas. Aktīva dabas aizstāve un visādi citādi traka meiča. :) Bija jauki arī ar viņu parunāties, kaut arī vakarā viņa devās prom savās darīšanās.. :)

Tātad pa dienu iečekojām Utrehtu, kas jau atkal ir ierindojama starp pilsētām, kur es vēlētos atgriesties. :) Vakarā atgriezāmies mājās, pasūtījām nedaudz meksikāņu ēdienu un pēc tam devāmies uz couchsurfing tikšanos viena puiša mājās. Cik saprotu, aktīvie Utrehtas CS dalībnieki cenšas reizi mēnesī tikties, pārrunāt savus ceļojumus un sadarīt kopā citas jaukas lietas. Šis vakars bija spēļu vakars. :) Šķiet, ka biju vienīgā viešņa tovakar, bet tik un tā kaut kā angļu valoda dominēja vairāk tai vakarā. Un tas likās jauki.. :)

Ap kādiem 1iem pametām jaukās mājas, lai dotos uz mājām. Uzdāvināju Lizai un Jasperam Rīgas balzāmu un tas tika uzreiz iemēģināts, lai labāks miegs. Rūgts esot.. :D Es atturējos, jo zinu ka diktam rūgts.. Jack!! :D

Un tad pa gultām! Man bij jāguļ bēniņos un tik labi gulējās!! :) No rīta iekodām brokastis un tas jau teicu attā, attā, lai vēl varētu paspēt ko lietderīgu sadarīt svētdienā.

Feini bija.. Hmm.. diez kura būs nākamā pilsēta..? :)

Bildes (nedaudz) šeit:
http://picasaweb.google.com/Alise.Lake/Utrechta#

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru