svētdiena, 2009. gada 8. novembris

Sveta.

Bija man ciemiņš. Sveta. Studē viņa arī farmāciju, tikai vienu gadu zemāk nekā es un tagad ar Erasmus atrodas Minhenē, Vācijā.

Tiiik jauki bija viņu satikt! :) Ļoti, ļoti jauki. It sevišķi pēc tādas jautras dieniņas.. Un vēl slimai esot. Tad patiešam gribas kādu tuvu cilvēku sev blakus.

Tātad.. samīļojām viena otru un aidā uz mājām. Jūtos ļoti atvieglota, kad uzzinu, ka arī Sveta ir ļoti piekususi un tamdēļ tajā vakarā nekādu sight-seeing (ekskursijas apkārt) neveicam, bet dodamies mājās, lai pagatavotu kaut ko garšīgu vakariņām.

Pagatavojām garšīgu pastu, paēdām, sarunu sarunas un drīz jau devāmies gulēt. :) Viss būtu perfekti, ja vien tas sasodītais kakls nesāpētu..

Nākamajā dienā devāmies uz Hārlemas centru un tur jau atkal jaukais tirdziņš priekšā. Laiks pieturējās tīri ciešams, ja neskaita tās pāris reizes, kad uzsmidzināja neliels lietutiņš..

Pēc Hārlemas apskates, devāmies pie jūras. Uz pilsētu Zandvoort, kas atrodas 11 min attālumā no Hārlemas, ja brauc ar vilcienu. Uhh, ku jauki bija! lai arī slima, bet tik jauki bija paelpot svaigo jūras gaisu.. (viens no varbūtējiem iemesliem, kāpēc es tagad esmu vesela..)

Pastaigājām pa jūras malu, bet tavu nelaimi - sākā līt lietus. Nu nejauki, ka tā! :D
Dodamies atpakaļ pilsētas virzienā un domājam ko darīt. Iesim paēst kaut ko! Uz kādu jauku kafejnīcu.. :)
Atradām tādu un labi, ka tieši tajā iegājām.. Dabūjam ēdienkarti un nu lūkojam ko pasūtīt. Man ar manu sāpošo kaklu lūdzu ko siltu un šķidru - tātad kādu zupu. Un nevarēju pretoties šampinjonu krēmzupai. :)

Un, cilvēki!! Tiiiik garšīgi bija! Wow! Sveta ar šo izvēlējās un mēs abas kusām ēdot šo debešķīgu šampinjonu biezzupu..
Pasneigšanas veids ar bij feins. Atnesa mums katrai milzonīgu zupas šķīvi, kur protams pati zupa procentuāli aizņēma šķīvja mazāko daļu. Un klāt - kraukšķīga, mīksta, svaiga baltmaize ar sviestu ar zaļumiem. Fantastiksa kombinācija! :)

Paēdām un laimīgas devāmies projām. :) Biku pastaigājām vēl pa pilsētu un jūras krastu (jo bija pārstājis līt un parādījās pat jauka saulīte) un jau tumsai metoties devāmies uz māju pusi.

Vakarā uzsildījām nopirtās lumpijas (ir tāds vjetnamiešu ēdiens), paēdām augļu salātus un aidā uz miega valstību!

Un šodien. Šodien cēlāmies tā agrāk, ar vienu mērķi - Amsterdama. Bijām tur ap 11iem un laika limits līdz 2iem. Tad nu sekoja pastaigu pastaigas.. Jaukas pastaigas, jo šodien bija īpaši jauks laiks, jo spīdēja silta jo silta saulīte. Kaut gan - ēnā bez saules bija diezgan pavēss. No rīta pat mums abām likās, ka redzam ko līdzīgu salnām uz mājas jumtiem.

Patīk man Amsterdama. Arī rudenī. :) Un arī svētdienā..

Atpakaļ uz staciju un atvadas. Es vienā virzienā ar savu vilcienu, Sveta pretējā. Un smaids abām uz lūpām.

Bildes (no Svetas) sekos kaut kad vēlāk. ;)

2 komentāri:

  1. es ar gribu uz Amsterdamu, un jūru, un to garšigo pastu, tēju un vjetnamiešu ēdienu!:)) bet vēl vairāk par to visu satikt tevi, mīļā oga!!

    Dace, kas Rozīte:)

    AtbildētDzēst