ceturtdiena, 2009. gada 3. septembris

Pirmā diena aptiekā.

Bij grūti piecelties. Ļoti grūti. :D

Biku pāri 8iem ar Yodit dodamies 8 min pastaigā līdz vilciena stacijai. Tur mani sagaida un stafeti manis pavadīšanā pārņem Jeunessa - meitene, kurai esmu parādā vislielāko pateicību. Tieši viņa man sarunāja prakses vietu aptiekā tik jaukā pilsētā pie tik jaukiem cilvēkiem. :) Pateicībā par to viņa saņem no manis Laimas konfekšu tarbu. :D

Jauka meitene, kas daudz smejas un ir jautra. Visu laiku runājam par visu ko. Par to, kādu braukšanas karti man pirkt utt. :)

Beidzot nonākam aptiekā, kas ir pilsētas otrā galā. Jauka. Mājīga. Balts ar zaļu. Cilvēki smaidīgi, bet žēl, ka ne visi runā angļu valodā - bet toties smaida un ar to jau ir gana. Man tiek izrādīta aptieka, kas ir ļoti plaša. Pašā vidū centrālaijai telpai stāv Robots. :D Nē, nē - bez galvas un citām dīvainām lietām. Liels skapis ar daudz mazām ejiņām, kas ir pilnas ar populārākajām zāļu paciņām. Tas būs viens no maniem galvenajiem darba pienākumiem - pabarot to. :D

Aptieka veras vaļā 9os un aizveras 18os. 10os ir 15 min kafijas/tējas pārtraukums. Ir atsevišķa ēdamtelpa, kur pa vidu garš galds un tad nu čilo tur! :) Bet. Ir galda vidū neliels taimeris, ar kuru tad uzņem tās 15 min, lai pārāk ilgi nesanāk aizsēdēties. :D Ceru, ka uz mani tas neattieksies.

Pusdienas pārtraukumam atvēlētas 30 min.

Lietas, kas man ir jaunums aptiekā, bet tikai īsos vārdos..
- Tikai elektroniskās receptes.
- Numuriņi kā bankā.
- Laba aptiekas prakse - vesela grāmata ar padomiem, kā vislabāk nodrošināt pacientu konsultēšanu. Diemžēl flāmu valodā. :D
- Visu apkalpošanu nodrošina farmaceiti asistenti, kamēr farmaceiti nodarbojas ar aptiekas vadīšanu/menedžmentu.
Un gan jau ka vēl kaut kas. :D Steidzīgi tas viss jāsāk pierakstīt, lai atskaites nav jāraksta pēdējās dienās! :D

Ap pusdienlaiku aizstaigājām līdz tuvējam iepirkšanās centram, kas salīdzinot ar Latvijas, ir ļoti maziņš un vienīgais Hārlemā. Netālu no manām mājām ir galvenā iepirkšanās iela, kur ir pa pilnam veikaliņu. Tos vēl nav sanācis iečekot, bet gan jau.. He he..

Atgriežoties centrā, šķīros no Jeunessas un devos savu māju virzienā. Nu.. un biku apmaldījos. Pablandījos pa savu kvartālu, iečekoju pamatīgi savu jauniegūto karti un pēc kādām 45 min beidzot atradu savu Kloosterstraat. :D

Šodien laiks ir vnk briesmīgs. Vējš gāž gar kājām. Plus vēl pievienojas lietus un tad ir vispār čau! :D Mans mazais lietussargs brīnumainā kārtā vēl ir dzīvs. Tagad vakarā uzspīdēja saulīte un ir feini. :)

Rīt atkal došos uz aptieku. Šoreiz viena pati un gan jau ka izdosies! Nedēļas nogalei plāni vēl top un gan jau ka Hārlema un varbūt jau Roterdama tiks vairāk iečekota. :)

Uzrakstīšu kaut kad atkal. :)

Pa pa!

2 komentāri:

  1. Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.

    AtbildētDzēst
  2. kā jau teicu, rādās, ka Alise iestājusies klosterī!! un ir dikti apmierināta:)) Turies, meitēn, lai tie vēji neaizpūš pa gaisu!!

    AtbildētDzēst