trešdiena, 2009. gada 23. septembris

Slimnīcas aptieka un lieltirgotava Meppel pilsētā.

Solījumus pildu un te nu cits stāsts par viesošanos slimnīcas aptiekā un lieltirgotavā.

Jaukais Pīters Pals noorganizēja man un Jeunessai ekskursiju uz slimnīcas aptieku pilsētā ar nosaukumu Meppel. Un tad nu arī devāmies.

bija pirmdiena, tātad brīva diena no darba.. :D Varēju pagulēt biku ilgāk un tad ar vilcienu uz Meppel.

Slimnīca jau no tālienes izskatījās dikti liela un tuvumā tas tikai apstiprinājās. Lieki piebilst, ka moderna un skaisti iekārtota. Aptieka atrodas tās teritorijā un ir slimnīcas īpašums. Mūs sagaidīja aptiekas vadītājs un viņa kolēģis.

Bildes šeit:
http://picasaweb.google.com/Alise.Lake/EkskursijaSlimnicasAptiekaUnLieltirgotavaMeppel#

Īsumā - uhh, ku daudz informācijas! Ar vienu ekskursiju nepietiek, lai to visu saprastu un izprastu līdz galam. :D
Lietas, ka mani pārsteidz visvairāk:
- zāļu sagatavošana katrai nodaļai - redzējāt bildēs, tur katram pacientam sagatavo visas nepieciešamās zāles saliekot tās mazās kastītēs. Un ne uz ilgāku periodu par 7-14 dienām. Attiecīgi tā, var ātri koriģēt un mainīt zāles.
- laboratorija. Pašiem sava moderna laboratorija. Tiek analizētas visas sastāvdaļas, ko izmanto zāļu pagatavošanai. GMP - visur un vienmēr. Hromatogrāfi. Daudz hromatogrāfu. Pat HPLC.
- aptiekā ir arī atsevišķa telpa citostatisko preparātu sagatavošanai. Šeit visi drošības pasākumi tiek ievēroti vēl jo stingrāk.

Tasīsumā par slimnīcas aptieku. Tālāk par lieltirgotavu..
Jau minēju, ka viendien pie Pītera Pala ciemojās pārstāve no OPG lieltirgotavas un viņa uzaicināja mani ekskursijā uz turieni.
Viņa mūs sagaidīja pie slimnīcas un ar viņas mašīnu devāmies uz lieltirgotavu, kas atrodas mazā, jocīgā pilsētiņā Staphorst. Pirms sākt eksursiju pa OPG, viņa mūs izvizināja cauri pilsētas centram un jau teicu, pilsētiņa ir jocīga, jo šeit dzīvo ļoti ticīgi cilvēki un kuri vēl arvien ģērbjas tautiskajos tērpos. Redzēju vienu pavecāku kundzītiģērbušos un piedevām vēl braucam ar riteni. Ļoti amizanti. Neizdevās uzņemt kādu bildi, jo tās bija tikai sekundes..
Vēl viena šī reģiona īpatnība ir tā, ka svētdienās tur ir aizliegts strādāt. Tai skaitā arī OPG, bet viņi ir sarunājuši, ka īpašos gadījumos to ir atļauts darīt. :)

Bildēs varat redzēt kā tur viss izskatās un salīdzinot ar Laviju (vai! nē, esmu redzējusi lieltirgotavu tikai Lietuvā) nekas īpaši neatšķiras.. :)

Bija ļoti jauka dieniņa..

Un vakara turpinājums ar bij labs, jo pie manis atbrauca latviešu ciemiņi. Uldis, Līga un Evīte (ceru, ka nemaldos ar vārdu..). Satiku viņus stacijā un pa gabalu jau ejot skatos, ka tādi aizdomīgi.. Nu ja! Uldis ar Līgu sāk skriet manā virzienā un hoplā iedod milzonīgi lielu apskāvienu. Kā veltījums no Daces. :) Ujj, ku tas bija feini! Buča tev, Dace!! :)

Uldis ar Līgu ciemojas pie Evītes Roterdamā, kur viņa praksējas/strādā. Un tad nu izdomāja mani pie reizes apciemot.. :)

Aizvedu viņus protams uz debešķīgi garšīgā saldējuma kafē un pustumsā un ielas sēdējām, drebinājāmies un ēdām gardo saldējumu. Starp citu, uzzināju, ka oktobra beigās šo fantastisko kafē vērs ciet uz sezonu. Kāda netaisnība!! Bet ideja jau rokā - būs jāiepērk krājumi! :p

Un tad vēl paklīdām apkārt.. Pasēdējām trakoti dārgā restorānā, kur padzēru tēju. Pa ceļam iemaldījāmies coffeeshop un Uldis un Evīte pačiloja biku.. Es gan nē. Es nē. :D

Un tad jau atvadījāmies. Kā dāvaniņu dabūju Serenādes un Rīta končas.. Mhmmm.. Drīz jau būs cauri un Alise ir laimīga.. Garšīga tā Laima ir! :)

Tāda bija mana pirmdiena.. Vēl jāparaksta par otrdienas vakaru.. Bet to rīt/parīt varbūt.. ;)

P.S. - paldies visiem jaukajiem cilvēkiem, kas lasa šo blogu. Patiešām novērtēju to, ka sekojat manām gaitām līdzi un atbalstat mani tik cītīgi! Paldies! :)

1 komentārs:

  1. HPLC - High performance liquid chromatography :D
    Ikdiena...nu gandrīz, mani reti pie tāda laiž klāt, šefs pats viņam "tup virsū" :D

    AtbildētDzēst