pirmdiena, 2010. gada 5. jūlijs

Venēcija etc. Ievads

21.06.2010
Divi lielie valsts eksāmeni kaut kādā neticamā veidā bija nokārtoti un atlika vien gaidīt, kad būs izlaidums, lai beidzot pēc sūriem grūtiem 5 mācību gadiem iekš RSU Farmācijas fakultātes, es varētu turēt rokās Farmaceita diplomu un teikt - jā, tas beidzot ir izdarīts. Ar smaidu sejā. 

Un pa starpai šiem diviem notikumiem Alise un Didzis sāka pētīt biļešu cenas lidojumiem uz zemēm, kur nekad nav būts. Pēdējais gan vairāk attiecas uz Alisi, jo Didzis paspējis jau daudz kur pabūt Eiropā. Portugāle bija pirmā doma, bet kaut kā padārgi sanāk tās biļetes. Horvātija - arī tas pats. Kādu brīdi nopietni apsvērām ideju braukt uz Kanāriju salām.. Ļooooti kārdinoši, bet kaut kā saprāts ņēma virsroku, jo tur patiešām naudiņas aizietu pārāk daudz. Un tad, un tad, un tad Venēcija parādījās pie apvāršņa. Ne par matu sliktāka ideja un biļetes ar par laimi sanāca par pieņemamām naudiņām. Un tā nu pāris klikšķu un informācijas vajadzīgajos lauciņos un mums ir biļetes uz Venēciju ar pārsēšanos Briselē!! :)

Pēc pāris dienām Didzis uzzina, ka viens viņa darba kolēģis arī brauc uz Venēciju (kāda sakritība!!). Viņi gan braukšot savādāk - ar mašīnu cauri Austrijai, Horvātijai un tikai tad uz Venēciju. Domājam, domājam un norunājam, ka kaut kad satiksimies ar viņiem tajā galā, jo i viņiem ir grūti prognozēt kurā datumā kur viņi būs, i mums. Piespēlējam viņiem savu telti, jo līdzi ņemamās bagāžas svars mums ir ierobežots un sākam gatavoties savam ceļojumam.

Jā, tas bija ar nolūku ieplānot savu ceļojumu ietverot tajā Saulgriežu svētku datumus: 21.06 - ~05.07. Lai nebūtu ilgi jāplāno, kur svinēt Līgo, kā arī, lai uzreiz varētu nosvinēt manu izlaidumu.
Un tā nu aizceļošanas datums pienāca ļoti ātri un atkal jau bija jāceļas agri no rīta, lai tiktu aizvizināti uz Rīgas lidostu. Ieradāmies biku pa agru un tāpēc nācās uzgaidīt nedaudz, bet tas nekas, jo Didzis izklaidēja sevi ar multeņu skatīšanos:
Es kaut ko tāpat vai ērti paguļot Didzim uz pleca.. :)

Un jau pēc neilga laika dodamies! Vēderu kutinošā lidmašīnas pacelšanas un nolaišanās un esam pirmajā savā pieturas punktā Ryanair lidostā netālu no Beļģijas pilsētas Charleroi. Jāgaida mums kādas 5 stundas līdz nākamajam lidojumam, tāpēc nolemjam, ka aizbrauksim uz šo te pilsētu kājas izstaipīt un jau sākt savu ceļojumu. Sacīts darīts. Pāris eiro par autobusu un braucam! Pa ceļam Didzis pastāsta, ka šī ir viena no nabadzīgākajām pilsētām Beļģijā, un ka tā sākusi attīstīties kolīdz Ryanair uzcēla savu lidostu netālu no tās un tādejādi piesaistot tūristus arī uz šejieni. Līdzīgi kā mūs, pieņemu. :)
Pilsētiņa ir neliela un jau 2-3 stundu laikā izstaigāta pietiekami. Vēsturiskais centrs ir ļoti patīkams un iespējams samanīt pat ļoti interesantas lietas:



Nespējām turēties pretim kārdinājumam iet paēst iekš McDonalds un atklājam, ka viņiem šeit ir ļooti garšīgi kartupelīši. :D
Pēc tam dodamies atpakaļ uz lidostu un, lai kavētu sev laiku, tax free zonā nopērku kārtis, kas ceļojuma laikā bija ļoti augstā cieņā it sevišķi brīžos, kad jāgaida kaut kas ilgi. 
Kādu pusstundu, stundu lidmašīna kavē.. Tad tā beidzot atbrauc un aidā uz Venēciju!

Šai reizei pietiks, bet, lai iekārdinātu jūs lasīt arī turpmāk, ielikšu šeit mūsu ceļojuma karti. Ar sarkano līniju mūsu turpceļš ar lidmašīnām un zilai ceļš - mūsu atpakaļceļš i ar mašīnu un Didža kolēģi, i ar vilcieniem/autobusiem un protams i ar stopēšanu. Kā tad bez tā? :D
Šajā linkā to visu var vēl labāk izpētīt: Google karte

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru